FBI uhvatio serijskog ubojicu koji je ubijao po SAD-u, odala ga tetovaža na čelu

Svijet Vijesti

FBI je u ponedjeljak priopćio da je uhitio “osumnjičenog serijskog ubojicu” za kojeg vjeruje da je odgovoran za ubojstvo šest osoba i ranjavanje još dvoje diljem Missourija i Kansasa.

Perez Reed (25) uhićen je u petak nakon što je izašao s vlaka u Independenceu u Missouriju, objavio je FBI u priopćenju.

Oružje s kojim su ga pronašli odgovaralo oružju kojim je ubijao

Istražitelji su rekli da je Reed imao kartu za put iz St. Louisa te da je u trenutku uhićenja sa sobom nosio poluautomatski pištolj kalibra .40.

“Ovaj kalibar odgovara čahurama vatrenog oružja pronađenima u neriješenim pucnjavama u gradu i okrugu St. Louis tijekom rujna 2021.”, navodi se u priopćenju.

“Najmanje šest žrtava je ustrijeljeno, četiri smrtonosno, istim kalibrom”, dodaje se.

CNN je zatražio komentar Reedovog odvjetnika. Reed je u petak pristao odgovarati na pitanja agenata i odbacio je sve optužbe da je ikoga ozlijedio, navodi se u njegovoj izjavi na sudu u Missouriju.

Žrtve su ustrijeljene između sredine rujna i kraja listopada, prema vremenskom slijedu navedenom u njegovoj izjavi. Reed je živio u St. Louisu, ali je otputovao u Kansas City, dodaje FBI.

Odala ga i tetovaža na čelu

Ondje je ubio druge dvije žrtve, a način na koji su ubijene u skladu je s pucnjavama na području St. Louisa, navodi FBI.

Nadalje, osiguranje stambenog naselja u kojem je ubio svoju posljednju žrtvu dalo je policiji sliku Reedove vozačke dozvole koju je koristio za ulazak u zgradu. Na snimci nadzorne kamere prikazan je crnac s tetovažom polumjeseca na čelu. Ta tetovaža odgovarala je tetovaži crnca na snimci nadzorne kamere.

Reed je u okrugu St. Louis optužen za dvostruko ubojstvo, za napad prvog stupnja i po tri točke za oružani zločin.

Federalno je optužen za međudržavni prijevoz vatrenog oružja s namjerom da počini kazneno djelo.

Reedovi zločini se i dalje istražuju u gradovima St. Louisu i Kansas Cityju, gdje još nije optužen. Sada se nalazi u saveznom pritvoru, priopćio je Ured tužitelja okruga St. Louis.

Autor: Index.hr