Đurić: Ovo je direktno igranje sa mirom

Direktor srbijanske Kancelarije za KiM Marko Đurić navodi za “Pink” da su u jutrašnjoj akciji pripadnika ROSU na sjever Kosova uhapšeni Vasilije Bojić i Rade Basara.

Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem rogramu televizije Pink naveo da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona Sjever, Željko Bojić.

“Želim da obavijestim građane Srbije da je jutros u 5:50 grupa od preko 100 naoružanih pripadnika ROSU upala u sjevernu Kosovsku Mitrovicu sa 25 vozila i 40 koja su čekala na ulazu u grad. Jedna od glavnih meta ova operacije bio je komandir operative KPS-a regiona Sjever, Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima”, naveo je Đurić.

Dodaje da upad ROSU predstavlja direktno igranje sa mirom.

“Cilj je jasan – zastrašivanje i udaljavanje Srba sa KiM. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se Srbima na KiM život učini nemogućim, da kriminalizuju sjever KiM, da se Srbi kriminalizuju, optuže za najveće i najstrašnije zločine, ali i da se Srbi optuže za ubistvo Olvera Ivanovića na KiM”, objašnjava direktor Kancelarije za KiM.

Poručuje da Srbija bila i da stoji iza svojih građana.

“Čestitam Srbima na KiM na hrabrosti koju ispoljavaju i da im poručim da je Srbija uz njih”, poručio je Đurić.

Autor: N1