Dodik: Ako je Drina granica, popit ćemo je (VIDEO)

U najavnom spotu intervjua s Miloradom Dodikom, novosadski Centar za društvenu stabilnost istakao je “dramatični” trenutak u kojem predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH “pije Drinu”, odnosno čašu vode koja predstavlja granicu između BiH i Srbije.

“Kada bi Drina bila ta, vječita granica, a sva njena voda sadržana u ovoj čaši ispred vas, šta biste učinili?”, pitao je novinar Dodika koji je potom, kao po scenariju, poetično rekao “živio”, uzeo čašu i iz nje popio (skoro svu) vodu.

Ipak, kaže Dodik, Drina je prelijepa rijeka i ona treba da teče te da je ona “srpska rijeka”.

Na sajtu Centra za društvenu stabilnost navodi se da taj centar okuplja intelektualce različitih interesovanja u cilju pospješivanja kulture dijaloga, unapređivanja sposobnosti prihvatanja razlika i uvažavanja drugačijeg mišljenja, kao i iznalaženja kreativnih odgovora na kompleksna pitanja.

Navodi se i da je cilj da se obogati intelektualna scena Novog Sada i Srbije kroz javne tribine, diskusione panele, okrugle stolove, analize, stručne kritike, informisanje javnosti i javne istupe članova i saradnika centra.

Autor: Vijesti.ba