Dobio blizu 15.000 glasova: Stanivuković se odriče 2.500 KM u NSRS, želi raditi volonterski

Jedan od najmađih zastupnika u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Draško Stanivuković poručio je da se odriče plaće te da će raditi volonterski.

Stanivuković je jedan od najaktivnijih odbornika u Skupštini Grada Banja Luka, kao kadar PDP-a. Sada je kao kandidat za NSRS dobio blizu 15.000 glasova pa je građanima poručio da će raditi volonterski, piše Tuzlanski.ba.

“Moja politika nije borba za mandat i platu. Jedan dio svoje poslaničke naknade volio bih preusmjeravati u buduću fonadaciju Pravda za Davida, a preostali dio, kao i do sada, na stipendiranje studenata, jer obrazovanje je budućnost”, kazao je Stanivuković.

“Ti si svijetla tačka na kraju tunela, što se tiče ovih izbora je najčešća poruka koju dobijam, a ja vam pozivam da zajedno nastavimo raditi kako bismo od te male tačke na kraju tunela napravili novi tunel promjena kroz koji svi možemo proći. Hvala mom timu na posvećenom radu, hvala mojoj porodici koja zajedno sa mnom svih ovih godina trpi mnoge udarce i dalje ostaje na istom pravcu pravde, istine i promjena i sada nastavljamo još jače.” zaključio je Stanivuković.