Đoković: Proveo sam sa Spider-Manom dosta vremena i on mi je pomogao

Sport

Novak Đoković pobijedio je Denisa Shapovalova nakon dva sata i 47 minuta igre i izborio finale Wimbledona. Slavio je u tri seta (7:6, 7:5, 7:5).

Srbijanski teniser prvo je održao govor na terenu, a nakon toga se obratio i medijima koji su se okupili pored terena. Slijedila je i konferencija za medije.

Đoković je dobio pitanje o svojoj sposobnosti da kliže po travi, zbog čega ga se često na društvenim mrežama uspoređuje sa Spider-Manom.

Novinare je zanimalo je li to nešto što trenira ili je došlo samo od sebe.

“Ne bih rekao da moji treneri i treneri generalno preporučuju klizanje na travi. To je moj autentični potez, koji radim kroz cijelu karijeru na svim podlogama”, rekao je Đoković pa dodao:

“Mislim da ima veze sa skijanjem, koje sam spomenuo ranije da ima s fleksibilnošću mojih zglobova. Ja sam navikao klizati ako treba da se istegnem do lopte. Devet od 10 igrača to ne bi napravilo na travi. Ja bih radije napravio jedan dugačak korak s istezanjem nego nekoliko koraka.”

Na kraju se Đoković našalio kako mu je sam Spider-Man pomogao da usavrši tu vještinu.

“Ne znam je li dobro za trenere da uče igrače da to rade jer toga nema u teniskoj metodici obuke. S druge strane, proveo sam sa Spider-Manom dosta vremena i on mi je pomogao kad je fleksibilnost u pitanju”, rekao je prvi teniser svijeta, prenosi Index.hr.

Autor: Fokus.ba / Index.hr