Detalji tragedije u Somboru: Ubio dvije kćerke i ženu, presudio sebi

Svijet Vijesti

Miru G. i Anastasiju G. u porodičnoj u kući u Somboru usmrtio je suprug i otac Zdravko G., koji je nakon toga bombom ubio i drugu kćerku, pa se objesio.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Zdravko G. je prije pet dana izašao iz zatvora.

“On je 24. decembra izašao sa robije. Navodno, robijao je zbog nasilja u porodici, a imao je i zabranu prilaska. Mi smo se nadali da se bar jedna kćerka izvukla, ali na kraju je pronađeno i njeno tijelo. Katastrofa kakva se ne pamti”, pričaju komšije.

Da podsjetimo, policija i vatrogasci došli su u kući u Ulici Sime Šolaje poslije poziva sina. Poslije gašenja požara pronađena su tri tijela, od kojih je jedno bilo obješeno, a kasnije je otkriven i četvrti leš.

Ozbiljan dosije

U dvorištu porodične kuće zamjenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića oktobra 2010. godine u kartonskoj kutiji od obuće pronađena je kopija ručne bombe pored koje je bila zalijepljena prijeteća poruka, saopštilo je danas Republičko javno tužilaštvo, piše Nova S.

“Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sljedeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu”, navodi se u poruci ispisanoj na kompjuteru, koju je otkrio Šakićev trinaestogodišnji sin, 22. oktobra ujutru.

Prije nego što je sin pronašao kutiju sa porukom i replikom bombe, nepoznati muški glas je telefonom pozvao kućni broj telefona tužioca Šakića i pitao dijete “da li je tata kod kuće”.

Kada mu je dijete odgovorilo da nije, muški glas mu je rekao da izađe u dvorište i da pogleda u crvenu kutiju, na kojoj je bio navedeni tekst, navodi se u saopštenju.

Policija je tada brzo identifikovala a potom i uhapsila Zdravka Goranovića za prijetnje, protiv koga je zamjenik javnog tužioca Šakić ranije podigao optužni prijedlog zbog krivičnog djela “neovlašćeno držanje eksplozivnih materija”.

Autor: Vijesti.ba