Detaljan izvještaj policije o smrti muškarca pronađenog na Stupu

Policijskim uviđajem utvrđeno je da je muškarac inicijala S.Z, koji je pronađen mrtav juče u ulici Kurta Schorka u sarajevskom naselju Stup, izgubio život aktivirajući eksplozivnu napravu koja se nalazila u zemlji, saopšteno je iz MUP-a KS.

Nakon prijave policiji da u sarajevskom naselju Stup u blizini korita rijeke Miljacke leži nepomično tijelo čemu je prethodila eksplozija, policijski službenici su došli na mjesto događaja i potvrdili navode prijave.

Ustanovljeno je kako je nastradali prilikom izvođenja zemljanih radova aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu nakon čije eksplozije je zadobio više povreda po tijelu od kojih je na mjestu događaja i preminuo.

“O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je konstatovao smrt muškarca za kog su policijski službenici utvrđili identitet. Radi se o S.Z. rođen 1960. godine iz Sarajeva”, stoji u saopštenbju MUP-a KS, prenosi N1.

Po završetku uviđajnih radnji beživotno tijelo S.Z. prevezeno je u Prosekturu Bare gdje će biti izvšeni vanjski pregledi, a po potebi i obdukcija tijela.

Policijski službenici četvrte PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Autor: N1