Degustacija hrvatskih vina u Parizu

Uspjesna promocija

U okviru prvog Medjunarodnog salona vina u Parizu “Wine Paris 2019”, veleposlanik Hrvatske Filip Vucak, Daniela Mihalic Djurica, direktorica Hrvatske nacionalne turisticke agencije i Barbara Bacic odgovorna “Les Robes de l’Est”, galskog distributera vina, organizirali su, nedavno, u prelijepom zdanju veleposlanstva smjestenom u raskosnom 16 okrugu Grada svjetlosti, svecanu degustaciju hrvatskih vina i delikatesa.

Predstavljno je vino iz Umaga, Caronica, kutjevsko Kranthakar, Zlatana Plenkovica sa Hvara, bracko Stina vino, Krajancic sa Korcule, peljeska Skaramuca i Feravino -Fericanci. Peti kanal galske tv, poznati Arté koji Francuzi dijele sa Nijemcima, snimio je polucasovnu reportazu o umijecu hrvatskih vinara koju su prisutni  pred premijerno, vidjeli! Uzvanike je razgaljivao i zabavljao kvartet “Klapa”, koji je izazvao odusevljenje prisutnih.

Brojni galski oenolozi, somelieri, uvoznici, restaurateri, novinari te specijalisti gastronomskog turizma, prisustvovali su dogadjaju sto ukazuje na porast zanimanja i potraznje vina iz Hrvatske, pa lokalnih specijaliteta visokog kvaliteta.Veleposlanik Vucak je posjetio “Wine Paris” i susreo se sa predstavnicima hrvatske trgovine i prodaje. Pariska vinska manifestacija okupila je 2000 ucesnika, proizvodjaca i vinskih trgovaca, koji su se uspjesno predstavili pred 25 000 posjetitelja.

Autor: Dzana Mujadzic