Danas o novim mjerama: Vlada KS traži hitnu sjednicu Skupštine

BiH Vijesti

Povodom razmatranja trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i odlučivanja o daljim mjerama, jučer je održan Kolegij Vlade Kantona Sarajevo.

“Imajući u vidu da danas u 07:00 sati ističu mjere zabrane koje su bile određene za vikend, vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine, čije održavanje smo tražili za 15.3.2021. godine, dakle danas. Dobili smo potvrdu o održavanju Kolegija Skupštine u 08:30, a u cilju odlučivanja o zahtjevu Vlade i eventualnom zakazivanju hitne sjednice. Nakon odluke o održavanju sjednice, Vlada će se očitovati sa novim zaključcima i mjerama”, izjavio je premijer KS Edin Forto.

Podsjećamo, mjere zabrane za sve poslovne subjekte u Kantonu Sarajevo ističu jutros u 07:00 sati. Po isteku zabrane, poslovni subjekti nastavljaju se radom, poštujući sve propisane epidemiološke preporuke i naredbe.

Nastava će se odvijati, kako je ranije i rečeno, po online modelu do 26.3.2021. godine.

Autor: Vijesti.ba