Da li ste spremni da zaigrate najopasniju igru na svijetu?

Ove zime u Džumandži svijetu sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Igra se pokvarila, pogrešni igrači su ušli u pogrešne avatare, izazovi nikad nisu bili opasniji…

Po svemu sudeći, igru neće uspjeti da završe svi. Da li ste spremni da zaigrate najopasniju igru na svijetu?

Film “Džumandži: Sljedeći nivo” u domaće bioskope stiže sredinom decembra, a sa kakvim će se sve problemima i opasnostima suočiti ekipa i koliko je novi Džumandži postao opasno mjesto za igru, pogledajte u finalnom trejleru filma koji je upravo objavljen.

Prošlo je neko vrijeme otkako su naši junaci, tada obični srednjoškolci – kompjuterski štreber Spenser, sportista Fridž, popularna Betani i povučena Marta zaigrali davno zaboravljenu igru, Džumandži. S obzirom na to da ih je tada igra doslovno usisala i da su u tijelima svojih avatara morali da završe igru i prežive sve izazove izbjegavajući stvarne životne opasnosti, naši junaci su jedva čekali da igru završe i zakopaju je u prošlosti. Međutim, da li su u tome uspjeli?

Kada jedan od glavnih junaka ponovo “završi” u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. U međuvremenu se igra očigledno promijenila, kao i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili, a igra nikad nije bila teža i opasnija. Prošli put su svi uspjeli da uspješno završe igru, da li će i ovoga puta biti tako?

I u ovom Džumandžiju u glavnim ulogama gledamo poznata imena poput Dvejna Džonsona, Džeka Bleka, Kevina Harta, Karen Džilijan i Nika Džonasa, dok od novih glumaca svakako treba spomenuti Denija Devita i Denija Glovera koji humor, u skladu s nazivom filma, takođe podižu na sljedeći nivo.

“Džumandži: Sljedeći nivo” je direktan nastavak filma “Džumandži: Dobrodošli u džunglu” koji je prije dvije godine oborio sve rekorde na bioskopskim blagajnama širom svijeta, ostvarivši zaradu od čak 950 miliona dolara.

Sa najposebnijom igrom na svijetu prvi put susreli smo se davne 1995. godine kada je nezaboravni Robin Vilijams izašao iz igre. Prije dvije godine situacija je bila potpuno obrnuta tako što su igrači bili ti koji su ušli u igru i u tijelima svojih avatara se sukobljavali sa glavnim negativcima i jedva izvukli živu glavu. “Džumandži: Sljedeći nivo” direktan je nastavak ova dva filma, ali i potpuni preokret svega onoga što smo znali o igri.

Autor: Mondo.rs