Čudo u Beogradu: Vaspitačice nisu mogle da probude dijete, ljekari ga oživjeli u bolnici

Kako se navodi, poslije spašavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primijetile da dijete ne daje znakove života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći

Jednogodišnja djevojčica B. D. za koju je ranije saopšteno da je preminula u snu u vrtiću u predškolskoj ustanovi “Lane” u beogradskom naselju Vrčin, uspješnom reanimacijom je vraćena u život, piše Telegraf.rs.

Dom zdravlja Grocka su alarmirale vaspitačice koje nisu mogle da probude djevojčicu.

Prema nezvaničnim informacijama, na tijelu djeteta, starosti 12,5 mjeseci, nisu uočene povrede.

Kako je saopštio Institut za majku i dete, dijete bez spontane srčane radnje i disanja primljeno je na intenzivnu njegu Pedijatrijske klinike, oko 13 sati. Nastavljene su mjere reanimacije odnosno oživljavanja i uspostavljena je srčana radnja. Dijete je trenutno na mehaničkoj ventilaciji tj. na vještačkim plućima.

– Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati, a uzorci su uzeti za analize, navodi tim za odnose s javnošću instituta.

Kako se navodi, poslije spašavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primijetile da dijete ne daje znakove života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.