Čović: Vjerujem da bi brzo moglo doći do formiranja Vijeća ministara

“Nastojao sam informisati našeg gosta kako ipak vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Vijeća ministara BiH, koliko god i za to ne bi bilo danas možda nekih posebnog razloga”, kazao je lider HDZ BiH nakon današnjeg sastanka sa bivšim visokim predstavnikom u BiH, Miroslavom Lajčakom, prenosi N1.

“Gospodin Lajčak, njegova ekselencija, je naš gost u BiH i bila je prilika razgovarati o onome što radimo kako bismo otklonili probleme u uspostavbi vlasti i dominantno EU integracije. Tu su nam stajališta potpuno usaglašena, nema drugog puta do euro-atlanskog puta. Moramo napraviti vidne reforme koje se moraju prepoznati u našoj agendi i kada je u pitanju ekonomsko-socijalni smisao našeg funkcionisanja izvršne, zakonodavne i općenito vlasti”, kazao je Dragan Čović nakon sastanka i dodao:

“Nastojao sam informisati našeg gosta kako ipak vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Vijeća ministara BiH, koliko god i za to ne bi bilo danas možda nekih posebnog razloga”.

Upitan na bazi čega bazira optimizam, Čović je kazao:

“Optimizam je dio mog političkog djelovanja. Nadam se nakon subote i završavanja nekih političkih procesa, primarno mislim na Kongres SDA, da ćemo krenuti intenzivnije razgovarati o nekim pitanjima kako bi profunkcionisala vlast na svim razinama”.

Autor: N1