Chanel uposlio 80 godisnju Ali Mc Graw

Uvijek aktivna i pozeljna, slavna americka zvijezda Ali Mc Graw snimila je ovih dana u Parizu, kampanju za reklamu zenskih satova J12, cuvene galske modne kuce Chanel. Umjetnicine spone sa pariskim fashion gigantom su precizne i znacajne jer je label imao znacajnu ulogu u karijeri vjecite Jenny, iz kultnog filma “Love Story”. Svima draga i privlacna glumica predstavljala je 70 godina proslog stoljeca ideal zenske ljepote a i danas posjeduje poseban sarm, vitkost, eleganciju, veselost i razdraganost. Pozirala je fotografkinji Brigitte Lacombe izjednacivsi sa Naomi Campbell, Carole Bouquet ili Kirom Knightley pa drugim, poznatim suradnicama marke.

Sve imaju posebne veze sa brandom ali je Ali McGraw, u neprolaznoj “Ljubavnoj prici”, sa Chanelom. Prije nego sto je osvojila srca planetarnih filmofila u slavnom ostvarenju Arthura Hillera, bila je asistentica urednice americkog izdanja Harper’s Baazara, Diane Vreeland pa se premjestila u Vogue i suradjivala sa fotografom Melvinom Skolsky. Zapazio je umjetnicki agent brojnih zvijezda, zadivljen njezinim pravilnim crtama i privlacnom pojavom.

Chanel je angazirao da predstavi publici miris br.5, u to vrijeme najpoznatiji u svijetu. Nakon kampanje sto je obisla planetu, dobila je ulogu Jennifer Cavalleri. U osobnom postojanju zivjela je istinsku strast sa Steveom McQueenom, pa su zajedno snimili i cuveni “Guet-Apens”, 1972 godine.

Pored uspjesne filmske i teatarske karijere glumica se posvetila zastiti zivotinja, a modu je obiljezila svojim originalnim stilo -“preppy chic”! Poznavala je osnivateljicu Chanela, Gabrielle Coco Chanel, nazvanu u Francuskoj Velika Gospodjica; bila u srdacnim odnosima sa Karlom Lagarfeldom a nedavno se nasla u prvom redu na predstavljanju “Croisière” kolekcije Virginie Viard, naslijednice izcezlog, modnog Kaisera. Tako se glumicina prica sa brandom i pariske ulice Cambon, uspjesno nastavlja.

Autor: Dzana Mujadzic