Biden posjetio Teksas koji se oporavlja od snažne zimske oluje

Svijet Vijesti

Američki redsjednik Joe Biden, kojemu se pridružilo nekoliko najviših državnih republikanskih i demokratskih političkih čelnika, u petak je, zajedno sa suprugom Jill, obišao Teksas koji je prošli tjedan paralizirala katastrofalna oluja te je posjet iskoristio da stanovnike pozove na jedinstvo.

“Kada kriza pogodi neku od naših saveznih država, poput ove u Teksasu, to ne boli samo republikance ili demokrate. Boli sve građane Amerike, a naš je posao pomoći svakome kome je pomoć potrebna”, rekao je Biden koji je obilazak završio na glavnome punktu za cijepljenje protiv covida-19 u Houstonu.

“Moje su molitve s vama nakon ove oluje … Bit ćemo istinski partneri koji će vam pomoći da prebrodite posljedice ove oluje, kao i pandemiju.”

Stanovnici tradicionalno konzervativne američke savezne države Bidena su toplo primili.

Bidenov pristup ljudima, tijekom kojega je u prvi plan stavio empatiju prema žrtvama, bez obzira na njihove političke sklonosti, u potpunoj je suprotnosti s prvim predsjedničkim posjetom mjestu katastrofe bivšega predsjednika Donalda Trumpa, a radilo se također o Houstonu nakon uragana Harvey 2017. godine.

Trump se tijekom obilaska nije susreo sa žrtvama oluje, a četiri dana nakon što se onamo vratio pozvao je stanovnike, koji su se bili prisiljeni preseliti u skloništa, da se “dobro zabave”.

Država Teksas nije bila dobro pripremljena za oluju ni za dugotrajne temperature ispod ništice, od čijih je posljedica samo u području Houstona smrtno stradalo najmanje 50 ljudi.

Autor: Hina