Bh. blok: Mostar će na izborima dobiti modernu, evropsku vlast

BiH Vijesti

Pozitivna energija iz Sarajeva i drugih bh. gradova prelit će se i u Hercegovinu te će Mostar na izborima sljedećeg mjeseca dobit modernu, europsku vlast, najavili su predstavnici “BH bloka” (SDP BiH, Naša stranka) na početku izborne kampanje u najvećem gradu Hercegovine.

– Mi ćemo voditi pozitivnu kampanju i govorit ćemo o našem programu. Svima u Mostaru jasno je kakva je bila vlast dviju nacionalnih stranaka u proteklih 12 godina i mi građanima ne moramo to govoriti, dovoljno je da pogledaju oko sebe – izjavio je nositelj gradske liste “BH bloka” predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić.

Po njegovim riječima, u prvih sto dana vlasti plan je u Mostaru očistiti grad od smeća, zatim promijeniti sistematizaciju radnih mjesta u Gradskoj upravi i pripremiti plan reforme gradskih poduzeća.

– Kroz godinu dana moramo otpočeti s kapitalnim projektima, a to je nastavak gradnje sportske dvorane u Centru 2, rekonstrukcija kupališta na Buni, rekonstrukcija glavnih gradskih prometnici – kazao je Zalihić.

Najavio je da će detaljan program za Mostar biti objavljen na stranicama Naše stranke i SDP-a BiH tijekom dana.

Podršku kandidatima “BH bloka” na izborima za Gradsko vijeće Mostara došli su dati i pobjednici izbora za načelnika sarajevske općine Centar Srđan Mandić, pobjednik izbora za načelnika Jablanice Damir Šabanović te predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Oni su najavili da će na valu promjena koje se događaju u Bosni i Hercegovini i Mostar dobiti novu vlast koja će graditi “moderan, europski, tolerantan grad”.

– Želim naglasiti važnost 20. 12. To je datum koji će odrediti našu budućnost. Pred nama je borba između prošlosti i budućnosti. Mostarci i Mostarke dajte nam šansu da svi zajedno napravimo iskorak u budućnost – poručila je na kraju kandidatkinja za Gradsko vijeće i potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija.

Izbori za Gradsko vijeće Mostara, nakon što su zadnji put održani 2008. godine, održat će se 20. prosinca.

Autor: Fena