Bajević: Nisu svi došli sa dobrom fizičkom spremom

Sport

Selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević odgovarao je na pitanja novinara nakon utakmice protiv Poljske u kojoj je naša reprezentacija poražena 3:0.

Pohvalio je igru svojih izabranika do isključenja Anela Ahmedhodćića što je meč odvelo u drugom smjeru.

“Mislim da smo dobro i odgovorno igrali u prvih 20-ak minuta. Imali smo nekoliko prilika, ali poslije crvenog kartona izgubili smo kontrolu. Morali smo da mijenjamo, a i umor nas je stigao u drugom poluvremenu. Pjanić je imao bolove i morali smo ga zamijeniti, tako da je bilo veoma teško.”

Na pitanje poljskih novinara o Robertu Lewandowskom, kazao je:

“Lewandowski je dobar igrač, sve što je postigao dovoljno govori o njemu i godinama kotira na jednom visokom nivou, među 3-4 najbolja igrača po meni.”

Na pitanje o fizičkoj spremi i ispadanju u baražu od Sjeverne Irske, Bajević je rekao:

“Jesmo bili razočarani zbog poraza od Sjeverne Irske, alli smo rekli i da idemo dallje. Željeli smo u ove dvije utakmice napraviti što bolji rezultat. Igrači su umorni – mentalno i fizički jer nije lako za šest dana dva meča odigrati. Nisu svi došli sa dobrom fizičkom spremom, ali ne želimo da se branimo i imamo opravdanje. Bili smo prisiljeni da mijenjamo, ali i to je dobro, jer smo dali svima šansu i vidjeli smo koliko ko može”, zaključio je naš selektor.

Autor: SCsport.ba