Bajević: Nemamo opravdanje za poraz, Poljska je potpuno zasluženo pobijedila

Sport

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu UEFA Lige nacija u Zenici od selekcije Poljske rezultatom 1:2.

Na press konferenciji nakon utakmice obratio se selektor Dušan Bajević i podijelio utiske nakon poraza.

– Bila je takva situacija da smo morali neke igrače da odmorimo. Neki su imali neke povrede, radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i fizičku spremu da odigraju obje utakmice. S druge strane htjeli smo dati šansu i drugim igračima. Počeli smo dobro, imali rezultat, ali u drugom dijelu smo imali neke nelogične stvari i ponašanja. Zakasnili smo s jednom izmjenom, ali to ćemo ostaviti za kasnije – rekao je Bajević.

Dodao je da je Poljska potpuno zasluženo slavila i da iz ove utakmice možemo izvući dobre pouke.

– Mi nemamo nikakvog opravdanja za poraz, niti ga u terenu trebamo tražiti. Kakav je nama, takav je i Poljacima. Poslije gola smo stali i izgubili fokus nakon pritiska Poljske i gledali smo ih kako igraju. Mogli smo drugačije odigrati i iznenadila nas je Poljska u drugom dijelu svojim odnosom prema igri – rekao je Bajević.

Za kraj je govorio o utakmici baraža protiv Sjeverne Irske.

– Dobili smo odgovor pred taj baraž. Spremni smo i rekao bih jači. Neke odgovore imamo, a neke ne. Ali, u svakom slučaju vjerujem igračima bez obzira da li igraju dobro ili loše. Ima još igrača koje pratimo. Bili smo primorani da odmorimo neke igrače i neki su nam falili. Ovo što se desilo jeste loše, malo ružno, ali može biti pouka. Ne za igru, nego za ponašanje u fudbalskom smislu –  dodao je selektor.

Autor: Avaz.ba