Autori Igre prijestola rade novu seriju za Netflix

Magazin

Dejvid Beniof i Danijel Bret Vajs, scenaristi i producenti koji su se proslavili TV-serijom „Igra prijestola“(Game of Thrones), potpisali su ugovor sa Netfliksom za ekranizaciju čuvenog romana “Problem tri tijela” kineskog pisca Lija Cisina.

Njih dvojica su samo neka od poznatih imena koja su uključena u projekat. Pored njih na adaptaciji radiće režiser Rajan Džonson poznat po filmovima „Star Wars: The Last Jedi“, producent Aleksander Vu, poznat po serijama „The Terror i “True Blood“, te producentske kuće Breda Pita „Plan B Entertainment“ i “Primitive Streak” glumice Rozamund Pajk.

Želja producenata je da ekranizacija ostane što vjernija duhu knjige, pa su autor Li Cisin i Ken Li, nagrađivani pisac i čovjek koji je na engleski jezik preveo roman „Problem tri tijela“, imenovani za specijalne konslutante.

Cisin je izrazio izuzetno poštovanje i vjeru u kreativni tim, koji će stati iza adaptacije njegovog romana.

“Pokušao sam da ispričam priču koja nadilazi vrijeme, i različitosti među nacijama, kulturama i rasama; priču koja nas navodi da razmatramo sudbinu čovječanstva u cjelini“.

“Velika mi je čast, kao autoru, što vidim kako se razvija ovaj jedinstveni naučnofantastični koncept i stiče bazu fanova širom svijeta. Uzbuđen sam što će novi i postojeći ljubitelji širom svijeta biti u prilici da se sa pričom upoznaju i na Netfliksu“, rekao je Li.

Autor: Bosonoga