Autom divljao na gradskom trgu, obuzdan je neviđenim nokautom (VIDEO)

Magazin

Na dan parlamentarnih izbora na trgu Skenderbeg u središtu Tirane uhapšen je muškarac koji se automobilom zabio u nekoliko drugih automobila te uletio i na sam trg koji je pješačka zona, piše Tirana Times. Neposredno pored mjesta na kojem se incident dogodio veliki broj ljudi stajao je u redovima za vakcinisanje na punktovima.

Muškarac u automobilu je zaustavljen tek kada je prolaznik, 22-godišnji Klodian Elqeni doslovno skočio kroz prozor Citroena C4 i nogom pogodio vozača. Video njegovo uletavanja u automobil postao je viralan na društvenim mrežama, a premijer Edi Rama pozvao ga je na sastanak i objavio fotografiju njihovog susreta na svojim društvenim mrežama.

Albanska policija kaže kako vjeruje da je 32-godišnji osumnjičenik vozio pod utjecajem droge. Kod uhapšenog mladića pronađena je veća količina marihuane.

Šta ga je motiviralo na ovakav potez pokazat će istraga. Policija je također objavila kako u incidentu nije niko ozlijeđen.

Prema nekim informacijama albanskih medija muškarac je rekao da ‘je bio toliko pijan i nadrogiran da je mislio da je na autocesti’.

Autor: Fokus.ba