Američkom turistu na Tajlandu prijeti zatvor, napisao negativnu recenziju hotelu

Svijet Vijesti

AMERIČKOM građaninu Wesleyu Barnesu prijeti dvije godine zatvora na Tajlandu jer je napisao negativnu recenziju hotela u kojem je odsjeo, javlja BBC.

Hotel tužio američkog gosta nakon što je napisao negativnu recenziju

Nakon što je napisao negativnu recenziju hotel ga je tužio pozivajući se na stroge tajlandske zakone koji se tiču klevete.

Barnes, koji radi u Tajlandu, na nekoliko društvenih mreža objavio je negativne recenzije o hotelu Sea View Resort optužujući ih za “modern ropstvo”. Iz hotela tvrde kako su kritike netočne te da su naudile njihovom ugledu.

Iz hotela tvrde da se američki gost posvađao dok je boravio u hotelu

Tvrde kako je Barnes ranije ove godine boravio u njihovom hotelu na otoku Koh Cang te je želio donijeti svoju bocu vina dok je večerao u hotelskom restoranu. Došlo je, kažu iz hotela, do rasprave te je morao intervenirati i hotelski menadžer.

Američki gost je proveo nekoliko dana u zatvoru

Nakon što je napustio hotel ostavio je negativne recenzije te je hotel podnio tužbu protiv njega. Barnes je potom uhićen te je proveo nekoliko dana u zatvoru. Potom je pušten uz jamčevinu.

Iz hotela su poručili da su pokušali kontaktirati Barnesa prije nego su podnijeli tužbu te da razumiju da se podizanje tužbe može shvatiti kao pretjerana reakcija. No dodali su kako je Barnes ignorirao njihove pokušaje da ga kontaktiraju te je nastavio pisati negativne komentare na njihov račun.

Autor: Index.hr