Američki marinac ubio dvije osobe u bazi Perl Harbor pa presudio sebi

Američki marinac ubio je dvoje ljudi iz vatrenog oružja i ranio treću osobu prije nego što je sebi oduzeo život u vojnoj bazi Perl Harbor na Havajima, rekao je zvaničnik američke mornarice.

Dvoje ubijenih su civilni službenici američkog Ministarstva odbrane, kao i ranjena osoba koja je prebačena u bolnicu i koja je u stabilnom je stanju, rekao je kontraadmiral Robert Čedvik.

Pucnjava se dogodila oko 14.30 u srijedu po lokalnom vremenu (2.30 po centralnoevropskom vremenu u četvrtak) na brodogradilištu na istorijskoj američkoj vojnoj bazi.

Brodogradilište se nalazi preko sa druge strane luke preko puta Nacionalnog memorijalnog centra Perl Harbor.

Napadač je preliminarno identifikovan kao marinac koji je bio na bazi na nuklearnoj podmornici USS Kolumbija, rekao je Čedvik i dodao da se on izgleda ubio.

Jedan svjedok je rekao da je vidio marinca kako sebi puca u glavu, prenijeli su lokalni mediji. Prema tim medijima, incident se dogodio blizu podmornice USS Kolumbija koja je podignuta na suvo zbog popravki.

Portparol Bijele kuće rekao je da je predsjednik Donald Tramp informisan o incidentu.

Pucnjava se desila tri dana prije obilježavanja napada na Perl Harbor 7. decembra 1941, kada je Japan iznenada napao tu vojnu bazu uništivši dio američke flote u Pacifiku, čime su SAD natjerane da se uključe u Drugi svjetski rat.

U toj bazi se danas nalaze trupe ratne mornarice i vazduhoplovstva.

Autor: Beta