Alain Delon prezivio srcani i mozdani udar

Stotinu uspjesnih filmova

Slavni galski glumac korzikanskog porijekla sto priznaje 83 ljeta iako je rodjen 8 studenog 1934 godine, nedavno je bio tri tjedna u slavnoj pariskoj bolnici Pitié Salpêtrière nakon ozbiljnih, zdravstvenih problema.

Najstariji priznati naslijednik, glumac i poduzetnik, 56 godisnji Anthony Delon je izjavio novinarima kako su -vitalne funkcije njegovog oca sacuvane pa se on aktualno odmara uz stalnu njegu i paznju jedinice Anuske, u jednoj svicarskoj klinici!

Poznati umjetnik bio je zrtva srcano-vaskularnog poremecaja i lakseg potresa mozga.

-Otac je operisan u Parizu u slavnoj bolnici, gdje je bio tri tjedna na intezivnoj njezi!

Glumac iznimno bogate filmografije bio je stalno u sredistu javnosti zbog burnog osobnog postojanja.Mit planetarne sedme umjetnosti, posjedovao je dopadljivost i muzevnu ljepotu koja je privukla Romy Schneider, Mireille Darc, Lindu Evangelistu i druge ljepotice.

Bolestan od lipnja

-Bio sam programiran za uspjeh ali ne i srecu!Oni cesto ne idu zajedno- izjavljivao je Alen Delon brojnim medijima. Ucestvovao je u oko stotinu filmskih ostvarenja, od kojih su vise od polovice-kultni. Takodjer je producirao oko tridesetak dugometraznih ostvarenja. -Cijela obitelj je uz njega, istakao je glumcev najstariji naslijednik : sestra Anuska, brat Alain-Fabien i moja majka Nathalie Sand, dosla iz Californije.

Brojna glasila su od lipnja upozoravala na lose zdravstveno stanje umjetnika sto je na zadnjem 72 izdanju Filmskog festivala u Cannesu dobio Zlatnu palmu, za cjelokupnu karijeru. Znalo se da je Delon lijecen u Americkoj bolnici smjestenoj u pariskom, bogatom predgradju Neuilly u lipnju zbog navodnih “dugotrajnih glavobolja i nesvjestica ali bez znacajnijih poslijedicia”! Objasnjeno je javnosti kako su “simptomi uzroceni srcanom aritmijom a pregledi obavljeni iz predostroznosti”.

U Cannesu je Alen Delon, nakon sto je zaplakao kada mu je jedinica Anuska urucila priznanje a publika dugo pljeskala izjavio :

-Moje ovozemaljsko putovanje uskoro zavrsava!

Autor: Dzana Mujadzic