9 ideja šta raditi kod kuće kada nema sporta na tv-u

Magazin

Muškarci prosto obožavaju da gledaju sportska takmičenja na tv-u. Liga šampiona, svjetsko ili evropsko prvenstvo u nekom od mnogih sportova – šta god da je u pitanju, uvijek je posebno uživanje okupiti društvo i gledati i komentarisati aktuelna dešavanja iz sportskog svijeta, te ukoliko za to postoji prilika – kladiti se.

Međutim, postoje vanredne situacije tokom čijeg trajanja nećete uspjeti da pronađete sportska takmičenja na tv-u, a profesionalni sistemi za klađenje prestaju da budu aktuelni. Tada je neophodno pronaći adekvatnu alternativu koja će zamijeniti gledanje sporta.

Mi za vas imamo 9 ideja šta možete raditi kod kuće kada na tv-u nema sporta, kako biste mogli da ispunite svoje slobodno vrijeme.

#1 Bavite se sportom u kućnim uslovima

Ukoliko na tv-u nema sporta, rješenje je jednostavno – počnite da se bavite njime. Postoji veliki broj vježbi koje možete raditi kod kuće, od najjednostavnijih čučnjeva, pa sve do onih težih, za koje su potrebne sprave. Ukoliko nemate sprave, uvijek možete sami da ih napravite.

#2 Gledajte sportske filmove i serije

Sva sreća pa imate internet.

Svoje vrijeme možete iskoristiti na pametan način tako što ćete gledati sportske filmove i serije. Njihov izbor je ogroman – od svima poznatog serijala filmova Rocky, pa sve do filma Ali (o čuvenom bokseru Muhamedu Aliju). Koji god da izaberete, ukoliko ste ljubitelj sporta, sigurno ćete uživati.

Čak i ako vam se neki ne dopadne, bar ćete znati koji da ne preporučite svojim prijateljima koji se nalaze u sličnoj situaciji kao i vi.

#3 Igrajte sportske igrice

Kao što je svima dobro poznato da muškarci vole sport, tako svi znaju da oni jednako uživaju u igranju igrica.

Bilo da ste veliki ljubitelj nekog od izdanja igrice FIFA ili želite da zaigrate tenis uz Tennis World Tour, ovo je vjerovatno jedan od najboljih načina da spojite svoje dvije ljubavi: sport i igrice.

#4 Organizujte sportsko takmičenje… u čišćenju

Nedostaju vam sportska takmičenja? Organizujte svoje! Okupite ukućane i takmičite se u čišćenju kuće/stana. Možda na prvi pogled zvuči dosadno, ali kada igra počne, vaš takmičarski duh će se vrlo brzo probuditi.

Možete se takmičiti u tome ko uradi više kućnih poslova za određeno vrijeme ili ko će svoj posao odraditi brže. Opcije su neograničene, a kada se sve završi vratite se na opciju broj 2, te odmorite uz neki zanimljiv film.

#5 Pročitajte knjigu o sportu

Ukoliko više volite da čitate nego da gledate filmove, možda će ovo biti najbolje rješenje za vas. U knjižarama možete pronaći veliki broj knjiga koje imaju veze sa sportom – od biografija poznatih sportista, preko priručnika za vježbe i zdravu ishranu. Ovo će vam pomoći da se više edukujete u ovoj oblasti, te vaše vrijeme neće biti izgubljeno.

#6 Posvetite vrijeme svom kućnom ljubimcu

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, a svako ko ima psa, zna da mu je potrebna svakodnevna njega i šetnja. Ukoliko vam nedostaju sportska takmičenja na tv-u, uvijek možete da se igrate sa vašim psom. Ovo će ispuniti vaše slobodno vrijeme i fizički vas aktivirati.

Osim toga, vaš ljubimac će vam sigurno biti zahvalan što mu posvećujete toliko pažnje.

#7 Naučite da spremate nova jela

Za slučaj da se do sada niste baš najbolje snalazili u kuhinji, ovo je pravo vrijeme da počnete. Naučite da spremate nova jela koja do sada niste znali, te svoje slobodne trenutke ispunite učenjem ovakve vrste.

I ovo možete povezati sa sportom – spremite omiljeno jelo vašeg omiljenog sportiste ili jelo zemlje odakle je vaša omiljena fudbalska ekipa. Kupite potrebne namirnice i bacite se na posao.

#8 Igrajte društvene igre

Volite dobro društvo, veselu atmosferu i igre? Okupite ukućane i otvorite kutiju sa društvenim igrama!

Šah je takođe sportska aktivnost, što znači da sport na tv-u ne bi trebao puno da vam nedostaje. Karte, Monopol, “Ne ljuti se čovječe”… to su sve igre koje su veoma popularne, a koje će vam skrenuti misli sa činjenice da na tv-u nema sporta.

#9 Posvetite se radu na sebi

Ukoliko imate posao koji možete raditi od kuće, ovo je idealna prilika da mu se posvetite na pravi način.

Osim toga, ako ste željeli da naučite neki strani jezik ili savladate neku vještinu, vrijeme koje biste provjeli gledajući utakmicu možete iskoristiti tako što ćete se posvetiti svojim davnašnjim željama.

To što na tv-u nema sporta, ne znači da vi ne možete kvalitetno da provedete svoje vrijeme. Izbor je samo na vama, a najvažnije od svega je da se vi osjećate ugodno dok nešto radite. Budite kreativni i pustite maštu da učini svoje.