Više od 3.000 radnika protestuje u Zvorniku

Više od 3.000 radnika zvorničke kompanije “Alumina”, “Boksita” iz Milića i Rudnika iz Srebrenice okupilo se danas u centru Zvorniku na protestu organizovanom zbog blokade računa koju je “Alumini” uveo Osnovni sud u Zvorniku 12. aprila.

Radnici nose transparente “Nema Zvornika bez ‘Alumine’”, “Mi nosimo regiju Birač i pustite nas da radimo”, “Dalje ruke od naše fabrike!”.

Na protestnom skupu, između ostalih, govorit će predsjednik Sindikata “Alumine” Radenko Smiljanić, predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika i predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić. ZaRadnici nose transparente “Nema Zvornika bez ‘Alumine’”, “Mi nosimo regiju Birač i pustite nas da radimo”, “Dalje ruke od naše fabrike!”. Na protestnom skupu, između ostalih, govorit će predsjednik Sindikata “Alumine” Radenko Smiljanić, predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika i predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić.

Zaključci koji će biti doneseni na protestnom skupu radnici “Alumine” predat će Osnovnom sudu u Zvorniku. Zaključci koji će biti doneseni na protestnom skupu radnici “Alumine” predat će Osnovnom sudu u Zvorniku, piše “Zvornikdanas”.

Top