Užasan smrad uzbudio komšije: Sin čekićem ubio majku pa onda i on umro

Rano jutros u jednom stanu u moskovskom naselju Troparevo – Nikulino pronađena su dva leša – mladića i njegove majke. Prema prvim nalazima istrage, mladić je prije otprilike mjesec dana čekićem ubio majku, dvije sedmice mjeseca živio s njenim lešom prije nego je i sâm preminuo.

Šokantni zločin dogodio se u stanu u ulici Baku 26 u kojem su živjeli majka i sin koji je patio od psihičke bolesti, piše portal mk.ru.

Izgleda da je mladić imao napad tokom kojeg je okrutno čekićem ubio majku, a njeno tijelo ostavio u jednoj od soba.

Komšijama je zasmetao užasan smrad, ali se posumnjalo da je uzrok kvar na kanalizacionom odvodu.

Narednog dana jedan od upravitelja stubišta susreo je šefa Udruženja stanara i ispričao mu epizodu prije otprilike mjesec dana.

Tada je poštar koji je donio mirovinu stradaloj ženi s vrata ugledao lokvu krvi u stanu. Kada je sina upitao gdje mu je majka ovaj je odgovorio da je umrla. O tome je obavijestio upravitelja koji nije smatrao da postoji razlog za uzbunu.

Kada je smrad postao nepodnošljiv, policija i istražitelji provalili su u stan i ugledali strašan prizor: Raspadajući leš žene na podu, pored koje je bilo beživotno tijelo njenog sina u skupljenom položaju. Navodno je mladić umro prije 10-15 dana.

Komšije kažu da je njihova zgrada “ukleta” jer je prije nekoliko godina u jednom od susjednih stanova sjekirom ubijena starica.

Autor: Radiosarajevo.ba

Top