Ubio se jer nije kažnjen čovjek koji mu je silovao kćerku

J**** ti ovu državu! U njoj ništa ne valja! ne prilazite, bacit ću bombu! – vikao je 54-godišnji pomorac iz Splita u utorak navečer na splitskoj plaži Kaštelet, malo prije nego što je bombu aktivirao i tako se ubio.

Dan poslije, kao motiv samoubistva spominje se njegova ogorčenost hrvatskim pravosuđem, čiju je neučinkovitost osjetio na svojoj koži. Prema neslužbenim informacijama, 54-godišnjak se odlučio na samoubistvo razočaran jer državne institucije nisu reagirale kako je očekivao kada je 2009. prijavio bliskog porodičnog prijatelja za silovanje njegove tada 16-godišnje kćerke. Prijavio je silovanje, ali očito sistem, po njegovu sudu, nije reagirao kako treba.

Zbog toga je i u januaru 2010. mačetom lupao na vrata čovjeka za kojeg je tvrdio da mu je silovao malodobnu kćerku, inače profesora. Zbog tog čina 54-godišnjak je kazneno prijavljen, a poslije i uvjetno osuđen. U trenutku kada je došao na vrata svog bivšeg prijatelja, vikao mu je: “Pedofilčino, ubit ću te!” zbog čega je uvjetno osuđen za prijetnju.

Tvrdnje, da je samoubistvo počinjeno zbog nezadovoljstva njihovim odlukama, u splitskom ŽDO-u nisu htjeli komentirati.

“Komentara nemam, no moguće je da DORH izađe s priopćenjem”, kazala je glasnogovornica Rene Laura.

Što se tiče same prijave za silovanje maloljetnice i svim okolnostima vezanim za nju, o njoj nadležne institucije zakonski ništa ni ne smiju kazati. Međutim, nakon što je osuđen na splitskom Općinskom sudu zbog prijetnji, 54-godišnjak je 2012. dao intervju Slobodnoj Dalmaciji. Ispričao je kako je njihov porodični prijatelj, profesor, uz njihov pristanak odveo 16-godišnjakinju na plažu u Omiš gdje ju je u šatoru dirao i zavlačio joj prste po intimnim dijelovima tijela. Otac je prijavio silovanje, ali su mu u DORH-u rekli da nije bilo silovanja.

“Kazali su mi da je djelo blaže kvalificirano jer moja kći od 16 godina 55-godišnjaku nije jasno rekla ne”, kazao je tada novinarima.

Autor: vecernji.ba

Top