U BiH narednih dana niske temperature s padavinama

U većem dijelu Bosne danas će padati snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne, a na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša.

Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

Sutra se također očekuje snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne, a na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

Meteorolozi za četvrtak prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, a u Bosni oblačno. Puhat će vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5°C. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između 4 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 14°C.

U petak se u Hercegovini očekuje pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7°C. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između 4 i 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15°C.

Top