Stravični pohod mladića iz Banovića: Ubio zaštitara, napao drugog, udario policajca…

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona predložio je pritvor za Almina Alića (26) iz Banovića zbog sumnje da je počinio ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Alić je osumnjičen da je 14. februara 2017. godine oko ponoći u jednom restoranu u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave i nanio mu povrede na lijevoj ruci koju je podigao kako bi se odbranio od napada.

Alić je razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Osumnjičeni je poslije toga automobilom otišao do Doma zdravlja u Živinicama jer je tokom ovih događaja i sam bio povrijeđen. Tu su ga pronašli pripadnici Policijske uprave Živinice kako bi ga uhapsili, te je tu napao jednog policajca i udario ga pesnicom u glavu i nanio mu povrede.

Kada su mu sanirane povrede u UKC-u u Tuzli, osumnjičeni je uhapšen. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a obavili su kriminalističku obradu, te je Alić uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su različite istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Top