Novi detalji tragedije: Benjamin spašavao sestre, ali sve troje završili tragično

Dvadesetčetvorogodišnji Benjamin Ferati, koji je porijeklom iz Makedonije, ali je živio i radio u Srebreniku, nastradao je na ljetovalištu Vlore na jugu Albanije, gdje je pokušao da spasi dvije djevojke, a koje su se takođe utopile, javili su albanski mediji.

Taj mladić bio je na odmoru u poznatom ljetovalištu, a prema informacijama albanskih portala, Ferati je u vodu skočio kada je vidio da se za dah bore Manuela Maraj (27) iz Vlore i Joana Cani (25) iz Tirane, inače, nerođene sestre.

Kobnih momenata, po pisanju tamošnjih medija, Ferati je na plaži bio sa svojom djevojkom. Kada su se djevojke počele utapati, hrabri mladić je, po pisanju albanskih medija, zaplivao prema njima. Prvo je Joanu izvukao na obalu, pa se vratio po drugu djevojku, ali je njih dvoje nadjačao visoki talas. Joana, takođe, nije preživjela, jer se nagutala vode.

Po dostupnim informacijama, Ferati je porijeklom iz Tetova u Makedoniji, a u Srebrenik se doselio prije desetak godina, gdje je radio u porodičnom restoranu brze hrane.

Porodica stradalog mladića, kako je objavljeno, otputovala je u Albaniju radi identifikacije i preuzimanja tijela stradalog mladića. Sahranjen je u selu Bogovinje, kraj Tetova. Albanski mediji pišu da će mladić biti upamćen kao heroj koji je dao svoj život pokušavajući da spasi dvije sestre.

Stanovnici Srebrenika na društvenim mrežama s neopisivom boli komentarišu ovu tragediju.

“Bože, baš tužno, momak mlad, uvijek bio veseo, umiljat, prijatan”, glasi jedan od komentara. Identično mišljenje imaju i ostali građani Srebrenika, koji će ga pamtiti kao dobrog mladića.

“Šteta… Fin momak uvijek bio. Uvijek bi lijepo progovorio… Ali je pokazao na kraju da je čovjek, što bi rijetko ko”, navode stanovnici Srebrenika.

Dječak hitno prebačen u bolnicu

Dječak iz BiH hospitalizovan je u splitskoj bolnici nakon što je u subotu sa pedaline pao u more. Drama se dogodila u blizini Makarske nakon što je dječak pao u vodu i izgubio svijest. Hitno su ga prebacili u bolnicu u Splitu, a, srećom, nije životno ugrožen.

Autor: Nezavisne.com

Top