Kaznili je zbog sladoleda: Zatvorili curicu u kutiju, do jutra umrla

Sammantha Allen osuđena je na smrt zbog upletenosti u ubistvo svoje rodice Ame Deal (10).

Sammantha i njen muž John Allen su Deal zatvorili u plastičnu kutiju i ostavili je preko noći na dvorištu kuće u Phoenixu u julu 2011. godine. Djevojčicu su tako kaznili jer je ukrala sladoled.

Curica je pronađena mrtva u kutiji naredni dan. Ugušila se. Porodica je prvo tvrdila da se curica sakrila u kutiju jer se igrala skrivača i da se slučajno ugušila. Kasnije su priznali da su curicu stavili namjerno u kutiju i zatvorili.

Allen je osuđena za ubistvo prvog stepena. Mediji su u utorak objavili da je osuđena na smrtnu kaznu na sudu u Arizoni. Dok su čitali presudu, Sammantha je držala pognutu glavu i činilo s da se trese i plače. Sutkinja je rekla da je odluka o smrtnoj kazni donesena prije svega jer Allen nije pokazivala kajanje. Allen su prevezli u zatvor Perryville gdje se nalaze druge dvije žene koje su u toj saveznoj državi osuđene na smrtnu kaznu. Bit će u samici 23 sata dnevno. Deal su zlostavljali i drugi članovi porodice.

Tjerali su je da jede pseći izmet, spava u tuš kabini i bosa hoda po užarenom asfaltu. Dijete je bilo mršavo i prljavo. A slučaj je zgrozio čak i iskusne detektive. Njena teta Cynthia Stoltzmann i baka Judith Deal također su priznale da su curicu zatvarale u kutiju i tako je kažnjavale.

Stoltzman je dobila 25 godina zatvora, a David Deal, otac ubijene curice, također je osuđen na kaznu zatvora. John Allen, Sammanthin muž, čeka suđenje koje bi trebalo početi na jesen.

Autor: 24sata.hr

Top