James Rodriguez dvije godine u Bayernu

Fudbalski klub Bayern Minhen objavio je da je doveo Jamesa Rodrigueza (25) iz Real Madrida na dvogodišnju posudbu, uz opciju da bavarski klub nakon isteka posudbe ima pravo otkupa njegovog ugovora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo je da će Kolumbijac u Bayernu ponovo sarađivati sa italijanskim trenerom Carlom Ancelottijem, koji ga je 2014. godine doveo u Real Madrid.

“Veoma smo sretni što smo uspjeli da realizujemo ovaj transfer. James Rodriguez je bio velika želja našeg trenera Carla Ancelottija, nakon što su njih dvojica uspješno sarađivali u Realu. Rodriguez je svestran igrač, on je opasan, stvara mnogo šansi za saigrače i ima sjajan udarac. Ovim transferom trebali bi povećati kvalitet našeg tima bez ikakvih problema“, kazao je Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna.

Rodriguez je karijeru počeo u kolumbijskom Envigadu iz kojeg je otišao u Argentinu, tačnije Benfield. Njegova prva evropska destinacija bio je Porto u koji je stigao 2010. godine. Nakon tri sezone prešao je u Monaco, odakle je 2014. godine preselio u Madrid.

U “kraljevskom“ klubu odigrao je 110 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Za reprezentaciju Kolumbije nastupio je 55 puta uz 20 pogodaka.

Autor: AA

Top