Vijesti-x.com Mobilna verzija portala

Ilma Karahmet: Želim biti svoja, ali da budem Beyonce!

Ilma Karahmet

Ilma Karahmet

Da se naježiš Ima samo 13 godina, a u šouu „X faktor“ pobrala simpatije i žirija i publike

Trinaestogodišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka u BiH, koja je preksinoć u prvoj epizodi muzičkog šoua “X faktor“ svojim nastupom oduševila cio region, za Kurir otkriva ko su joj pjevački uzori, kako živi i gdje je sve nastupala dosad.

Iako je tek osmi razred, žiri je ovu djevojčicu ocijenio kao ozbiljnu opasnost i mnogo starijim takmičarima.

– Dok sam gledala snimak svog izvođenja, već na pola pjesme počele su da mi stižu poruke. Nisam još stigla na sve da odgovorim. Ostala sam budna do pola pet ujutru da pokušam da stignem, ali to je bilo nemoguće. Dobila sam više od 2.000 poruka i isto toliko poziva. Ja samo kažem svojim roditeljima: “Jeste li vi svjesni šta imate u kući?“ Oni se smiju…

Da li te neko usmjerava, ideš li u muzičku školu?

– Moj tata se bavio muzikom, tako da on nešto zna o muzici i govori mi kako treba. Inače, sve sama radim. Ne idem u muzičku školu, ali idem na akademiju “Pink Panter“. To je škola gitare, ja ne sviram gitaru, već samo nastupam s njima.

Gdje si dosad nastupala?

– Osim na školskim priredbama, nastupala sam stranačkim mitinzima kad su izbori, na nekim festivalima, humanitarnim koncertima…

Jesi li dobijala honorar za to?

– Nisam ni tražila, samo ako se neko ponudi…

Ko su ti pjevački uzori?

– Od domaćih volim Sašu Kovačevića, nekako mi je on najdraži, najviše ga slušam. Od stranih slušam više njih, ali Bijonse je Bijonse. Međutim, ako šta bude od mene, želim da budem svoja, ali da budem Beyonce!

S kim bi voljela da se upoznaš?

– Ima ih mnogo, željela bih sve da ih upoznam. Sašu Kovačevića, naravno!

Rekla si da pjevaš sve žanrove, kog voliš od narodnjaka?

– Pa ne znam, sad sam u fazonu da slušam Sinana Sakića.

Kako si se osjećala kad ti je Željko poljubio ruku?

– U tom trenutku nisam znala da li da plačem ili da se smijem. Počela sam da se tresem. Fazon je bio da li ću da se srušim ili da ostanem na nogama.

Znaš li da se na Tviteru komentariše da Emina ne bi mogla kao ti da izvuče tako visoku intonaciju?

– Ne znam (ha-ha-ha-ha). Iskreno, još nisam čula neku njenu pjesmu da je tako visoka, pa ne mogu da sudim o tome. A ovi iz “X faktora“ su mojim roditeljima rekli: “Ovo dijete nije normalno, odvedite ga doktoru, ne zato što je bolesno, nego što je nenormalno koliko visoko pjeva“.

Kako se zabavljete ti i tvoji vršnjaci?

– Živim u kući i sve se svodi na kuća-škola. U školi se igram s drugovima, a ovdje gdje mi je kuća su svi stariji od mene. Imaju po 20-21 godinu i gledaju na mene kao da sam i ja starija. S drugovima najviše volim da igram odbojku.

Na šta si mislila kad si rekla da su mnogi ljubomorni na tebe?

– Mislila sam na to što me čudno gledaju, ostavljaju razne negativne komentare po Fejsbuku na moje pjevanje, ispod mojih klipova. Ipak, nisam se baš mnogo obazirala na to jer ja sam svoja, i želim da budem svoja do kraja.

Izvor: kurir

Oglasi

Copyright 2013-2015 Vijesti-x.com. Sva prava zadržana. Web Design vijesti-x.com