BiH pokreće reviziju presude protiv Srbije

Zahtjev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije za genocid, sve su prilike, ići će pred Međunarodni sud pravde u Hagu. Na današnjem savjetovanju o ovoj temi u sarajevskoj Vijećnici odlučeno je da se krene u proces revizije, javlja reporter TV1.

Podsjećamo, savjetovanje organizuju Fondacija “Pravda za Bosnu i Hercegovinu“ i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Skupu prisustvuje oko 50-ak ličnosti iz političkog, vjerskog i akademskog života BiH, javlja TV1.

U sarajevskoj Vijećnici, između ostalih, su reis Husein Kavazavoć, član Predsjedništva BiH Izetbegović, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, te predsjednik DF-a Željko Komšić, kao i potpredsjednik RS Ramiz Salkić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović. i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Safet Softić, te predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović.

TV1 je objavila i da je poziv na savjetovanje upućen, između ostalog, i članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću, ali da se on nije odazvao.

Top